The Oh Collective: Meet Our Founders

The Oh Collective: Ontmoet onze oprichters

winxi kan de oh collectieve mede-oprichter seksspeeltjes online gezondheid en welzijn voor vrouwen opstarten shanghai amsterdamEden Chiang Medeoprichter The Oh Collective Shanghai Intimate Wellness Female
Wijde wereld van vrouwen - het moment van lift: hoe empowerment van vrouwen de wereldvrouwen van de wereld verandert Diana Lin The Oh Collective Mede-oprichter Female Founded Start Ups Shanghai


Eden, Diana, Simona en Winxi ontmoetten elkaar voor het eerst als collega's bij een Fortune 500-bedrijf en hebben nu, vijf jaar later, met veel plezier, passie en vastberadenheid The Oh Collective gelanceerd.

Toen ze voor het eerst besloten om The Oh Collective te starten, was hun visie om producten te creëren, maar ook om een ​​gemeenschap van gelijkgestemde vrouwen te koesteren die bereid zijn om het rijk van vrouwelijke intieme gezondheid en welzijn te verkennen.

Een merk opgericht door vrouwen die #JustLikeYou zijn.


Kun je ons iets vertellen over je opvoeding en hoe heeft dat je gevormd tot wie je nu bent?

Eden: Ik ben opgegroeid in een heel traditioneel Chinees gezin en als oudste kind van drie kinderen waren mijn ouders extreem streng voor me. Hoewel ze streng waren, daagde mijn rebelse persoonlijkheid altijd hun manier van denken uit en ik vond creatieve manieren om ze door de jaren heen te beïnvloeden. Nu hebben we een heel hechte relatie waar we over alles kunnen praten, en mijn ouders zijn zeker ruimdenkender geworden. Toen ik jong was, wilden mijn ouders dat ik dokter werd, dus ging ik biologie studeren tijdens de universiteit, en nu werk ik in de seksuele welzijnsindustrie. Ik denk dat ik niet te ver ben afgedwaald van hun hoop en dromen.

Eden Chiang Mede-oprichter The Oh Collectief seksueel welzijn intiem plezier start-up vrouwelijk opgericht Shenzhen Shanghai Maylove Event Seksbeurs Chinese moeder Taiwanees Taiwan


Toen ik opgroeide, ging ik naar zeven verschillende scholen op twee verschillende continenten, dit droeg bij aan mijn aanpassingsvermogen en gretigheid om verschillende culturen en ideeën te verkennen.

Ik geloof dat stukjes en beetjes van mijn opvoeding hebben bijgedragen aan wie ik nu ben - constant de maatschappelijke norm uitdagen en nieuwe ideeën verkennen en aanpassen.

Diana, wat heb je geleerd van het werken bij zowel een bureau, een merk als nu bij The Oh Collective?

Diana Lin. De Oh Collective mede-oprichter. Vrouw richtte start-up Shanghai China Intimate Wellness Sexual Pleasure op


Ik werkte het grootste deel van mijn carrière bij een reclamebureau, dat me heeft getraind om te multitasken in intense omgevingen die behoorlijk slopende uren met zich meebrachten. Toen ik naar de merkkant verhuisde, kreeg ik een betere balans tussen werk en privéleven, waardoor ik mijn tijd bij The Oh Collective beter kon indelen.

Het wil niet zeggen dat het allemaal regenbogen en vlinders zijn, maar mijn passie ervoor is de brandstof die me op de been houdt en me zelfs leerde om meer bewust te zijn van mogelijke burn-out, eraan denkend mezelf de rusttijd te geven die ik nodig heb wanneer ik het krijg en ervoor zorgen dat ik stress verlicht met de facetten die voor mij werken.

Een belangrijke afhaalmogelijkheid is dat ik kennis van zowel de start-up als de corporate kant kan gebruiken, en ook de worstelingen en verschillen kan waarderen, samen met het toevoegen aan mijn vaardigheden van het runnen van bedrijven op zeer verschillende schaalniveaus.

Sommigen van jullie hebben net je fulltime baan bij Nike verlaten voor The Oh Collective. Hoe is de overgang geweest?

Eden Chiang Mede-oprichter The Oh Collectief seksueel welzijn intiem plezier start-up vrouw opgericht Shenzhen Shanghai Maylove Event Seksbeurs Chinese moeder Taiwanese Taiwan Nike Nike GCHQ Nike Greater China Headquarters Nike China


Eden:
Eerlijk gezegd heb ik nog niet veel tijd gehad om me aan de overgang aan te passen, want het is nog maar een maand geleden en The Oh Collective is onderweg! Ik stel mezelf in een doel om verschillende formaten uit te proberen om ruimte en tijd uit de week te creëren om een ​​structuur voor mezelf te creëren. Ik geloof wel in de flexibiliteit van toekomstige werkplekken. Ik zal meer tijd besteden om dat uit te zoeken! Aangezien ik fulltime bezig ben met onze start-up, zal ik er ook voor moeten zorgen dat ik ruimte en tijd creëer voor rust, herstel en plezier voor mezelf en de meiden!

Simona: Hoewel ik collega's en de geweldige wereldwijde teams die we bij Nike hadden echt mis, werk ik graag aan het eigen merk en de flexibiliteit en wendbaarheid die dat met zich meebrengt. Ik ben dol op de directe feedbackloop die we hebben met klanten, influencers en vrienden over onze producten en het vermogen om daar zelf invloed op uit te oefenen. Dat miste ik toen ik voor grotere corporates werkte.

Wat zou volgens jou de grootste worsteling zijn die je als team bij The Oh Collective hebt meegemaakt, en wat is een waardevol ding dat je voor altijd zult koesteren?

winxi kan the oh collectief mede-oprichter seksspeeltjes online vrouwelijke gezondheid en welzijn start up shanghai amsterdam 3


Diana:
We zijn behoorlijk streng voor onszelf en hebben hoge verwachtingen die voor angst kunnen zorgen. Maar dat is op zijn beurt ook waardevol geweest: leren geduldig te zijn, meer opmerkzaam en gericht op ons doel. Onze markt heeft nog steeds geen toegang tot open platforms en middelen om dergelijke onderwerpen te normaliseren. Dus elk succes/mijlpaal voor ons, groot of klein, is het vieren waard geweest.

Een ding om te koesteren zijn zeker de mensen die we van over de hele wereld hebben ontmoet en de feedback nadat we met hen in contact zijn gekomen. Wetende dat we zo'n sterk ondersteuningssysteem voor onszelf hebben gecreëerd en dat we mogelijk anderen kunnen helpen om zelfverzekerder of veiliger te zijn om openlijk hun meest intieme zelf te delen, is ongelooflijk lonend geweest.

Wat was je ervaring met intieme wellness toen je opgroeide?

Wijde wereld van vrouwen - het moment van lift: hoe empowerment van vrouwen de wereldvrouwen van de wereld verandert


Simona:
Als tiener verkende ik met vrienden seksshops om te "kijken, kijken en giechelen" en soms kochten sommigen van ons ook (en dan zou er geen oordeel zijn). Het was normaal om je vrienden een vibe te geven voor hun 18e verjaardag.

Ik denk dat Europese meisjes opener en eerlijker zijn over hun (solo)seksleven en avontuurlijker op jongere leeftijd (wat mogelijk wordt gemaakt door ouderschap, onderwijs en media). Het leert hen dat plezier iets is dat je alleen en samen verkent, en dat het normaal is om intimiteit te bespreken en te onderzoeken.

Diana: Toen ik opgroeide in Noord-Amerika, waren er meer open gesprekken over seks, maar de meeste informatie werd gedeeld via mijn goede vriendinnen, dus niet alles wat we hadden geleerd was echt feitelijk, maar aannames van wat 'anderen' zeggen. Dus hoewel ik werd blootgesteld aan vergelijkbare onderwerpen, gingen ze nooit over het versterkende deel van het bezitten van intiem genot of het belang van intiem welzijn.

Het was meer van "Heb je dit eerder gedaan?" en "Je bent preuts als je het niet hebt gedaan" en "Je bent promiscue als je het te vaak hebt gedaan". Het creëert misvattingen en onzekerheden als je een jonge en beïnvloedbare tiener bent.

Het was zo verfrissend en positief om te zien dat het verhaal langzaam maar zeker verandert en we zijn erg enthousiast om er deel van uit te maken.

Wat is het belangrijkste verschil voor de vrouwelijke intieme gezondheids-/wellnessindustrie dat The Oh Collective tot nu toe heeft gemaakt?

Eden Chiang Mede-oprichter The Oh Collectief seksueel welzijn intiem plezier start-up vrouw opgericht Shenzhen Shanghai Maylove Event Seksbeurs Chinese moeder Taiwanees Taiwan Nike Nike GCHQ Nike Greater China Headquarters Nike China Event Shanghai


Eden:
Ons vieren centraal stellen in het merk met onze community en offline evenementen! We kunnen beginnen met het creëren van echte oprechte relaties door herkenbaar te zijn voor vrouwen die er zijn. Niet alleen dat, we willen onszelf het voorbeeld geven dat het onderwerp intieme wellness in een positief daglicht kan worden gesteld en niet in een taboe, achter de gesloten deuropening.

Eden Chiang Mede-oprichter The Oh Collective seksuele wellness intiem plezier start-up door vrouw opgericht Shenzhen Shanghai Maylove Event SeksbeursWaar ben je gepassioneerd over en hoe is dat van toepassing geweest op The Oh Collective?

Winxi: Ik hou van producten en productdetails, daarom heb ik altijd in de kledingindustrie gewerkt in de inkoop en merchandising (ik was verslaafd aan het laten maken van al mijn kleding bij een kleermaker in Shanghai, maar dat is gelukkig getemd).

Bij The Oh Collective besteden we veel tijd aan het luisteren naar de feedback van consumenten. Wat vinden ze leuk, wat zijn hun uitdagingen en wat missen ze? Als je met producten werkt, leer je begrijpen dat consument en product altijd hand in hand gaan. We kunnen online geen geweldige seksspeeltjes maken zonder de behoeften van onze meisjes te begrijpen.

winxi kan de oh collectieve mede-oprichter seksspeeltjes online gezondheid en welzijn voor vrouwen opstarten shanghai amsterdamWat denk je dat meisjes in het westen kunnen leren van hun tegenhangers in het oosten en vice versa?

Simona: Ik denk dat we in het Westen veel kunnen leren van onze zusters in het Oosten over holistische wellness: hoewel er geen tekort is aan 'fitte meiden' die dagelijks naar de sportschool gaan en dagenlang kunnen tillen, moet ik het nog zien meisjes in Europa die net zo ijverig zijn om van binnenuit voor hun lichaam te zorgen als de Aziatische meisjes.

Bijvoorbeeld verschillende soorten moxibustie en acupunctuurmethoden om het lichaam en zijn organen te versterken. Of het consumeren van kruiden, voedsel en Chinese medicijnen om het immuunsysteem en (innerlijke) schoonheid te versterken en te behouden. Hoewel ik al het bovenstaande vroeger afdeed als mythen en ouderwetse overtuigingen, heb ik in de meeste ervan waarheden gevonden.

Hoe vind je de tijd om werk en relaties te combineren?

winxi kan de oh collectieve mede-oprichter seksspeeltjes online gezondheid en welzijn voor vrouwen opstarten shanghai amsterdamWinxi:
Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans en luisteren naar je eigen geest en lichaam. Ik kies ervoor om mezelf te omringen met vriendelijke en oprechte mensen. Vrienden waar ik eerlijk tegen kan zijn. Vrienden waarbij ik me geliefd voel.

Ook is mijn vriend de persoon die het dichtst bij me staat. Hij ondersteunt me enorm in wat ik doe en motiveert me altijd als ik door mijn ups en downs ga.

Ik heb ongelofelijk veel geluk dat ik een geweldige groep inspirerende mensen om me heen heb.

Hoe vind je tijd voor zelfliefde terwijl je samenwoont met een partner?

Eden Chiang Mede-oprichter The Oh Collectief seksueel welzijn intiem plezier start-up vrouw opgericht Shenzhen Shanghai Maylove Event Seksbeurs Chinese moeder Taiwanese Taiwan Nike Nike GCHQ Nike Greater China Headquarters Nike China


Haha. Het liefst doe ik het samen met mijn partner! Een partner hebben die begrijpt, respecteert en communiceert wat zelfliefde voor jou betekent (ruimte, tijd of intimiteit) is erg belangrijk! Ik zal proberen de hele week tijd vrij te maken om te trainen, te genieten van mijn vrije tijd en zelfs gewoon een aardappel op de bank te zijn die Netflix bint.

Hoe was jouw ervaring met het daten van mannen, en wat is een afhaalpunt voor daten dat je met onze gemeenschap wilt delen?

Diana Lin The Oh Collective Mede-oprichter Female Founded Start Ups Shanghai

Diana: Ik zou zeggen dat ik veel avonturen heb beleefd, goede en slechte, en mijn 'smaak' voor mannen en definitie van liefde is in de loop van mijn leven geëvolueerd. Elke ervaring heeft me in staat gesteld mezelf beter te leren kennen, mijn onzekerheden onder ogen te zien en meer zelfvertrouwen te krijgen om te weten wat ik wel of niet kan accepteren van mijn partners en van mezelf. Naarmate ik ouder ben, voel ik me ook minder bezorgd over anderen die zich zorgen maken over wat ik niet heb, maar om te waarderen en te houden van wat ik doe.

Mijn tip is om je geen zorgen te maken over wat de maatschappij van je verwacht, maar gewoon Do You en te onderzoeken wat je nieuwsgierigheid drijft en waar je blij van kunt worden - je hoeft het niet te forceren, want dingen zullen uiteindelijk komen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. En tot slot, vind de mensen die van je houden en je steunen, je hoeft niet het gewicht van de wereld op je schouders te dragen, maar weet dat je niet alleen bent en dat er vrouwen zijn #JustLikeYou.

Als je de tijd zou kunnen terugdraaien en de 21-jarige jou één advies zou kunnen geven, wat zou dat dan zijn?

winxi kan de oh collectieve mede-oprichter seksspeeltjes online gezondheid en welzijn voor vrouwen opstarten shanghai amsterdam


Winxi:
Toen ik 21 werd, had ik net mijn universiteit afgerond en begon ik aan mijn eerste baan. Ik voelde me echt heel volwassen en dacht dat ik alles wist. Terugkijkend is de waarheid dat je niet veel hebt meegemaakt in het leven en niet veel van de wereld hebt gezien.

Als ik de klok terug kon draaien naar mijn 21-jarige leeftijd, zou ik tegen mezelf zeggen dat ik me niet te veel moet laten beïnvloeden door de mening van anderen, niet te veel moet nadenken en mijn gevoel moet durven volgen. Probeer meer nieuwe dingen en durf. Durf fouten te maken, durf te leven.

Meer over Winxi, Diana, Simona en Eden

woonplaats:
 • Simona: Amsterdam, Wenzhou
 • Diana: Seattle en Greater Vancouver, Taipei
 • Eden: Vancouver/Pingtung
 • Winxi: Rotterdam & Shenzhen/Shanghai
Hobby's:
 • Simona: Muay Thai & kickboksen, reizen, drinken en eten met vrienden, schrijven, crypto, podcasts
 • Diana: Sporten, eten met vrienden en familie, films kijken en reizen
 • Eden: Joggen, Owen (mijn hond) wandelen langs Suzhou Creek, grafisch ontwerp, naar podcasts luisteren en uitzoeken hoe je het best mogelijke leven kunt leiden
 • Winxi: kleding maken, koken en mijn eigen eten verbouwen

Rol bij The Oh Collective:

We zijn een duizendpoot, want The Oh Collective is een start-up van ons vieren. Maar als u ons aandachtsgebieden zou geven, dan zouden die dat zijn

 • Simona: E-commerce & online marketing
 • Diana: Logistiek & Operaties
 • Eden: Merk & Creatief
 • Winxi: productontwikkeling
Wat is een citaat waar je naar leeft?
 • Simona: “Het risico niet nemen is misschien riskanter.”
 • Diana: "Jolo."
 • Eden: “Niet leven alsof je eindeloze jaren voor de boeg hebt. De dood overschaduwt je. Terwijl je leeft en in staat bent - wees braaf. door Marcus Aurelius
 • Winxi: "Praat tegen jezelf zoals je tegen iemand zou praten van wie je houdt." van Brené Brown
Beste advies voor de Oh Community:
 • Simona: Je grootste criticus ben jij. Niemand geeft er zoveel om/merkt het op als jijzelf. Dus doe jij maar.
 • Diana: Voel nooit de druk om dingen te doen waar je nog niet klaar voor bent en wees nooit bang om te vragen, doe wat goed voor je is.
 • Eden: Herinner jezelf eraan dat je niet alleen bent. De pijn, worstelingen en onbekenden waar je nu misschien doorheen gaat. Weet dat er mensen zijn zoals jij.
 • Winxi: Omring jezelf met warme, gelukkige en oprechte mensen.
Terug naar blog