Just Like You: Amber Akilla on Female Intimate Wellness

Net als jij: Amber Akilla over vrouwelijke intieme wellness

Amber Akilla en The Oh Collective

Elke maand hebben we speciale gasten met wie u zich kunt identificeren en die net als u zijn. Ideeën, inspiraties, uitdagingen en kijk op het leven moeten gedeeld worden en iedereen heeft zijn eigen unieke verhaal. We hopen u wat meer wijsheid, inspiratie of tip van onze community te kunnen bieden - samen kunnen we het onderwerp intieme wellness voor vrouwen normaliseren.

Net als jij: Amber Akilla

Amber Akilla voor The Oh Colletive Just Like You

DJ, creatief directeur, oprichter van NvShu, Fujianese, opgegroeid in Australië en gevestigd in Shanghai - maar momenteel in Australië omdat, je weet het, #COVID-19.

The Oh Collective: Eerst wat startersvragen om je te leren kennen. Geef ons een klein voorproefje van waar je bent opgegroeid en wat je naar Shanghai heeft gebracht

Amber: Ik ben opgegroeid in Perth, West-Australië en mijn familie komt uit de provincie Fujian. Ik ben afgestudeerd aan de universiteit met een graad in kunst en rechten. Nadat ik een paar jaar geleden afstudeerde, besloot ik naar Shanghai te verhuizen. Ik had Shanghai bezocht tijdens mijn laatste jaar van de universiteit tijdens mijn studie in Beijing, toen dacht ik dat ik van plan was om naar het VK of de VS te verhuizen, maar iets in Shanghai zorgde ervoor dat ik meteen terug wilde komen! Ik heb zo graag in Shanghai gewoond en ben zo dankbaar voor de vrienden die ik heb gemaakt en de kansen die ik heb gekregen. Ik ben momenteel terug in Australië terwijl de grenzen gesloten zijn en ik mis mijn leven daar enorm!

The Oh Collective: We zien dat je een dj bent, een creative director, een community genaamd NvShu runt, een podcast hebt en ook een yogabeoefenaar bent, hoe breng je dat allemaal in evenwicht en behoud je een gezond lichaam en geest?

Amber: Ik kan me zo moeilijk een balans voorstellen, aangezien dit jaar de ene na de andere onzekerheid was!

Ik moet mezelf er constant aan herinneren dat ik niet alles tegelijk hoef te doen om die dingen te zijn. Ik denk dat mijn yogabeoefening hier zeker bij helpt! Ik vind yoga heel aardend en ook een goede balans tussen uitdagend en ontspannend. Ik herinner mezelf ook aan het onderscheid tussen gedachten die zich in het hoofd bevinden en emoties die in het lichaam worden gevoeld. Ik probeer constant bewustzijn op te bouwen rond mijn gedachten en emoties, zodat ik bewuster kan handelen en verbonden kan blijven met lichaam en geest.  Hoewel ik sociaal kan zijn, moet ik tijd alleen doorbrengen om me te hercentreren en na te denken over hoe ik kan verbeteren of leren van de ervaringen die ik heb gehad. Ik merk dat als ik niet op zoek ben naar ideeën, ze naar me toe komen, dus pauzes en ruimte tussen banen en activiteiten helpt enorm.

Amber Akilla voor The Oh Colletive Just Like You

The Oh Collective: Vertel ons meer over NvShu! Wat was je visie toen je eraan begon en waar zie je het naartoe gaan?

Amber: NVSHU女术is geïnspireerd door女书, het script afkomstig uit de provincie Hunan, gemaakt door vrouwen om met elkaar te communiceren wanneer ze beperkte toegang tot onderwijs hadden en niet konden werken. Verbinding maken met anderen en leren zijn erg belangrijk voor mij als het gaat om zelfredzaamheid en de empowerment van anderen. Toen ik begon met dj'en in Australië, had ik niet het gevoel dat er op welk niveau dan ook veel communities voor vrouwen in de muziekindustrie waren. Ik had veel mensen die interesse toonden in dj'en en zeiden dat ze wilden dat ze het konden leren, maar niet wisten waar ze moesten beginnen. We zijn begonnen met NVSHU女术omdat we een DJ-workshop wilden creëren waarin vrouwen en LHBTQ's centraal staan, zodat mensen elkaar informeel kunnen ontmoeten en de basisprincipes van dj'en kunnen leren. Sindsdien is het een evoluerend creatief project geworden voor mijn partner Lhaga en ik om in contact te komen met andere creatieven in verschillende disciplines en projecten. We hebben met Red Bull, Nike, NOWNESS en L'Officiel gewerkt, evenals met andere onafhankelijke creatieven zoals Jenny Yoo met verschillende media en concepten. We hopen het project verder te ontwikkelen wanneer we terug zijn in Shanghai en nieuwe manieren te vinden om gesprekken over verbinding en empowerment mogelijk te maken.

Amber Akilla voor The Oh Colletive Just Like You

The Oh Collective: We hebben ook gezien dat jullie aan het paaldansen zijn geweest! Waarom ben je daarmee begonnen en wat denk je dat dat zal bijdragen aan je leven? (Geestelijke gezondheid? Verkennen met seksualiteit?)

Amber: Beginnen met paaldansen was de beste beslissing ooit! Ik wilde al zo lang leren, maar gaf er nooit prioriteit aan, dit jaar kreeg ik de kans en ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Ik heb altijd moeite gehad om kracht op te bouwen, omdat ik het moeilijk vind om consistent te zijn met oefeningen met hoge intensiteit, zoals HIIT en gewichtheffen. Mijn paalklas is één keer per week en na de tweede week voelde ik al een enorm verschil in mijn armkracht! Ik denk dat het starten van een nieuwe uitdaging en het kunnen volgen van je voortgang echt geweldig is voor de geestelijke gezondheid, wat ook deel uitmaakt van het concept voor NVSHU® en mensen in staat stellen zich sterker te voelen en zelfvertrouwen te krijgen bij het leren van nieuwe vaardigheden. Nieuwe manieren vinden om te bewegen en je lichaam te beheersen, geeft ook veel kracht!

The Oh Collective: Hoe denk je dat seksueel welzijn een rol speelt in je huidige levensstijl?

Amber: Ik denk op een holistische manier aan mijn persoonlijke welzijn, dus mijn algemene welzijn zal ook altijd een rol spelen bij seksueel welzijn. Blijven openstaan ​​voor nieuwe manieren om welzijn te cultiveren en mezelf te onderwijzen is belangrijk als het gaat om algemeen en seksueel welzijn.

Amber Akilla voor The Oh Colletive Just Like You

Het Oh Collectief: Wat doet u om uw (seksuele) welzijn te verzorgen?

Amber: Ik denk dat dit jaar heeft laten zien hoe belangrijk gezondheid is, gezien covid en niet alleen ziekte, maar ook verhoogde hoeveelheden mentale stress en druk. Ik denk dat communiceren met en het stellen van vragen aan uw arts belangrijk zijn. Het vergroten van het bewustzijn van mijn emoties en gevoelens is dit jaar erg belangrijk voor me geweest. Door ze te leren accepteren en erkennen in plaats van ze onmiddellijk te veroordelen, kan ik ze met meer intentie verwerken in plaats van overhaaste conclusies te trekken of impulsief te handelen op een manier die geen positief resultaat oplevert. uitkomsten. Als het op seksueel welzijn aankomt, denk ik dat het erg belangrijk voor me is om na te gaan hoe ik me voel als het gaat om relaties en partners en ervoor te zorgen dat ik ze vanuit een gezonde en krachtige plek benader. Ik wil anderen kunnen ondersteunen en delen, geen ongezonde afhankelijkheid ontwikkelen of onrealistische verwachtingen hebben.

The Oh Collective: Heb je unieke inzichten opgedaan door te leven tussen China en het Westen en heb je advies voor je zussen in deze delen van de wereld?

Amber: Ik ben erg dankbaar om beïnvloed te worden door verschillende culturen die opgroeiden en in gedachten mijn ervaringen. Ik vind dat westers denken soms een beetje bijziend kan zijn, om je alleen op één symptoom of detail te concentreren zonder het grotere geheel in ogenschouw te nemen. Ik denk dat de oosterse filosofie me veel heeft geleerd over mededogen en begrip, en ook over een holistische kijk op het leven. Ik vind zelfacceptatie en acceptatie van anderen heel belangrijk, maar ik vind het ook moeilijk om dingen te accepteren als ik een bepaald probleem niet goed begrijp, dus ik probeer een balans te vinden die me gemoedsrust geeft. Het is belangrijk om een ​​open geest te houden en klaar te staan ​​om je ideeën te laten uitdagen, klaar te zijn om te leren en ongelijk te hebben. Het enige wat ik weet is dat ik niets weet!

Ze groeide op met een Chinese moeder en legde altijd de nadruk op een gezonde levensstijl en dieet om afhankelijkheid van voorgeschreven medicijnen te voorkomen, wat in het westen heel gebruikelijk is. Chinese geneeskunde en acupunctuur zijn een grotere rol gaan spelen in mijn leven naarmate ik ouder ben geworden. Het begrijpen van de oorzaak is net zo, zo niet belangrijker dan alleen het op de hoogte zijn van symptomen, of dit nu gaat om gezondheid, relaties of welzijn.

Amber Akilla voor The Oh Colletive Just Like You

The Oh Collective: We horen je praten over persoonlijke groei en meer zelfbewustzijn op je Podcast. Wat zou je je 16-jarige zelf vertellen?

Amber: Ik zou tegen mijn 16-jarige zelf zeggen dat ze vertrouwen moet hebben in de dingen waarin ze geïnteresseerd is. De dingen waar je voor de gek gehouden wordt, zijn de dingen die je carrière opbouwen! Blijf leren en je begrip van de wereld ontwikkelen en blijf aardig zijn voor jezelf en de mensen die je op je reis tegenkomt, blijf gevoel voor humor in het leven hebben en handhaaf normen en zelfrespect als je het gevoel hebt dat er misbruik van je wordt gemaakt. Houd uw verwachtingen laag en uw normen hoog!

The Oh Collective: Wat voor soort verandering kan volgens jou een blijvende impact hebben op meisjes?

Amber : Ik denk dat het heel belangrijk voor me is geweest om het proces en de reis van zelfwerk te benadrukken om een ​​authentiek en vreugdevol leven te leiden. Ik voelde me erg op gespannen voet met mijn omgeving toen ik opgroeide en alsof ik meer moeite moest doen om erbij te horen om geaccepteerd te worden, een deel van mij verzette zich hier altijd tegen en ik ben blij dat ik dingen bleef nastreven die interesseerde me in plaats van een compromis te sluiten over wie ik ben om andere mensen op hun gemak te stellen. Hoewel ik van leuke dingen houd en ervan geniet, weet ik dat geluk van binnenuit komt en door verbinding met anderen, het duurt nooit lang als het alleen in materiële dingen zit. Leren accepteren wie je bent en tegelijkertijd open blijven staan ​​voor verandering en groei is wat het leven uitdagend en opwindend maakt. Er komt ook zoveel empowerment uit het contact maken met andere vrouwen, ik ben zo dankbaar voor mijn vriendinnen en de inspirerende vrouwen waarmee ik heb mogen werken. Soms denk ik dat we als vrouwen geconditioneerd zijn om met elkaar te concurreren, maar als we samenwerken, kunnen we zulke krachtige banden creëren en geweldige dingen bereiken.

The Oh Collective: Waar ben je op dit moment het meest trots op?

Amber: Hoewel ik dit jaar heel veel geluk heb gehad om vast te zitten in Australië, waar het heel veilig en gezond is, was dit mentaal een heel moeilijk jaar om weg te zijn van mijn vrienden en het leven in Shanghai. Ik ben er trots op dat ik de uitdagingen van het weg zijn heb doorstaan ​​en een manier heb gevonden om het meeste uit mijn tijd te halen. Terug zijn herinnert me ook aan wat ik heb achtergelaten en hoeveel ik ben gegroeid en veranderd sinds mijn afstuderen, dus ik ben trots op wat ik de afgelopen jaren heb kunnen bereiken nadat ik naar een nieuwe stad was verhuisd. Ik hoop dat ik terugkom naar Shanghai als een meer geëvolueerde versie van de persoon die ik was voordat ik vertrok.

Amber Akilla voor The Oh Colletive Just Like You

The Oh Collective: Waar ben je op dit moment het meest enthousiast over in je leven?

Amber: Ik ben opgewonden om door te gaan met het leren en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, hetzij professioneel of als hobby. Ik heb zin in de Australische zomer, iets wat ik de afgelopen jaren niet ten volle heb kunnen ervaren. Ik hou van droge zomers en het strand! Ik ben opgewonden om hopelijk eerder vroeger dan later terug te gaan naar China!

The Oh Collective: Waar ben je op dit moment het meest dankbaar voor?

Amber: Dankbaar voor mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid, dankbaar voor mijn familie en mijn vrienden in alle delen van de wereld. Dankbaar voor muziek en kunst en creativiteit die me gezond en geïnspireerd houdt.

The Oh Collective: Waar ben je zeker van in het leven waar anderen het niet mee eens zijn?

Amber: Niet alles wat de moeite waard is, zal gemakkelijk komen. Er is altijd een kans in strijd en ongemak.

Amber Akilla voor The Oh Colletive Just Like You

The Oh Collective: Kun je iets met ons delen over wat je opwindt en waar je in de stemming voor komt? Wat zou je voorstellen voor je zussen daarbuiten?

Amber: Ik denk dat zelfvertrouwen en in de stemming komen hand in hand gaan. Ik voel me zelfverzekerd als ik weet dat ik goed voor mezelf heb gezorgd en me lekker in mijn vel voel. Ik verlang naar plezier in plaats van het gevoel te hebben dat ik het nodig heb voor validatie of een ander motief. Ik voel me aangetrokken tot mensen die zichzelf niet al te serieus nemen, dus het is geweldig om met iemand te kunnen flirten en grappen te maken. Ik denk dat het belangrijk is voor vrouwen om in contact te komen met hun lichaam en te leren en te onderzoeken wat hen opwindt, en om te weten dat het geen schande is om plezier na te jagen, maar om ervoor te zorgen dat er een gezonde relatie is en geen gevoel van druk van een externe bron, of dat nu maatschappelijk is, van vrienden of hun partners om dingen te doen waar ze zich niet 100% prettig bij voelen. Vertrouwen krijgen door niet alleen 'ja' te zeggen, maar ook door 'nee' te zeggen. Ik denk dat het gemakkelijk is om ontmoedigd te raken en het gevoel te hebben dat zelfvertrouwen van nature bij mensen komt, maar ik denk dat zelfvertrouwen met tijd en moeite kan worden geleerd en ik moedig vrouwen en iedereen aan om de tijd en moeite te nemen om hun zelfvertrouwen te ontwikkelen en zichzelf beter te leren kennen. Het is een nooit eindigende reis die je hele leven doorgaat, maar ik denk dat het de kwaliteit en het scala aan ervaringen die je kunt hebben, verbetert!

Origineel artikel over WeChat van The Oh Collective

💫 🌈 💫

De Oh Collectieve Gemeenschap

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.