#JustLikeYou: Sakura Chan on sexual wellness and education in China

#JustLikeYou: Sakura Chan over seksueel welzijn en onderwijs in China

与 你 相 伴 | Sakura Chan| Net zoals jij

#justlikeyou the oh collectief & sakura chan shanghai

Just Like You Sakura Chan Shanghai The Oh Collective-interview

Just Like You Sakura Chan Shanghai The Oh Collective-interview

Sakura Chan: modeontwerper / evenementenplanner / oprichter van GirlsUp

Opgegroeid in Guangdong, gestudeerd in het VK, nu gevestigd in Shanghai

Eerst wat startersvragen om je te leren kennen. Geef ons een klein voorproefje van waar je bent opgegroeid en wat je naar Shanghai heeft gebracht?

Ik ben Sakura. Ik ben opgegroeid in Guangdong, China en ben na mijn studie in Londen in Shanghai gaan wonen en werken.

#justlikeyou de oh collectieve & sakura chan shanghai evenementenplanner

We zien dat je een modeontwerper bent, een evenementenplanner, en een meisjescommunity bent begonnen genaamd GirlsUp, hoe krijg je dat allemaal voor elkaar en behoud je een gezond lichaam en geest?

Ontwerpen is mijn hoofdtaak, het grootste deel van mijn evenementenplanning is voor mijn hoofdtaak en het organiseren van ontmoetingen voor mijn community GirlsUp . Gelukkig heb ik veel hulp van al mijn vrienden om GirlsUp te runnen.

#justlikeyou the oh collectief & sakura chan shanghai girlsup

Kun je ons meer vertellen over GirlsUp? Waar zie je het heen gaan? Wat is jouw visie?

Het idee van GirlsUp kwam voort uit mijn persoonlijke ervaring en dagelijkse gesprekken met alle meisjes om me heen. Op een gegeven moment ontdekte ik dat hoewel alle meisjes die ik ontmoette uit verschillende landen, verschillende achtergronden en in verschillende industrieën werken; ze delen soortgelijke problemen en verwarring in het leven. Daarom besloot ik een platform te bouwen om deze meisjes samen te brengen om erover te praten en elkaar te steunen. Sinds het eerste evenement in 2019 plaatsvond, hebben we veel steun gekregen van onze vrienden en andere gemeenschappen.

Naast lezingen en gesprekken organiseerden we ook een donatie voor vrouwelijke stichtingen die aan de frontlinie van Covid-19 werkten tijdens de Wuhan Shutdown-periode. Na de evenementen die we hebben georganiseerd en de donaties voor Covid-19, hebben we er in 2020 even tussenuit gegaan.

Ik ben blij om te zien dat er gemeenschappen ontstaan ​​om vrouwen en girlpower te ondersteunen. Het bouwt een zeer ondersteunende sfeer op voor activiteiten die door vrouwen worden aangedreven. In de toekomst hopen we meer hulp en steun van iedereen te krijgen en tegelijkertijd onze overtuigingen met meer jongens en meisjes te delen in creatieve en interessante vormen.

Waardoor word je geïnspireerd en word je elke dag wakker om te doen wat je doet?

De motivatie is genieten van wat ik doe, het verlangen om me uit te drukken en te communiceren

#justlikeyou the oh collectief & sakura chan shanghai

Wat doet u om uw (seksuele) en (mentale) welzijn te verzorgen?

Normaal gesproken zal ik proberen een gezondere levensstijl te leiden, maar ik dwing mezelf niet om “GEZOND” te zijn. Geestelijke gezondheid is voor mij lastig omdat een deel van mijn werk vereist dat ik gevoeliger ben. Te veel emotie zal echter meteen mijn fysieke gezondheid aantasten, dus ik heb gewerkt aan het vinden van de juiste balans. De laatste tijd merkte ik dat mindfulness-meditatie erg nuttig voor me was.

Evenzo is seksueel welzijn gebaseerd op jezelf kennen en jezelf respecteren voor wat je echt wilt. Ik schaam me nooit voor wat ik wil voor seks. En ik dwing mezelf ook niet om iets te doen wat ik niet wil.

Wat vind je van het onderwerp seksueel welzijn in China?

Het is een onderwerp dat al te veel jaren wordt vermeden en het is nooit goed ter sprake gebracht om mensen en kinderen te onderwijzen.

#justlikeyou de oh collectieve & sakura chan shanghai seksuele voorlichting china

We zien dat u zowel in het VK als in China woont. Wat is volgens u het belangrijkste verschil in de perceptie van seksueel welzijn? Wat denk je dat het Westen kan leren van het Oosten en vice versa?

Het belangrijkste verschil voor mij hangt af van de persoon met wie ik een seksuele relatie heb, ongeacht het oosten of het westen. Is hij of zij vrijgevig in bed? Zijn ze opgevoed met een diverse culturele achtergrond? Is hij of zij respectvol? Deze zullen allemaal in bed verschijnen!

Wat zou je je 16-jarige zelf vertellen?

#justlikeyou the oh collectief & sakura chan shanghai

Het is oké om na te jagen wat je wilt. Je zult die persoon worden die je bewonderde als je groot bent.

Als je 1 ding kunt veranderen in het Chinese seksuele welzijnslandschap, wat zal dat dan zijn?

Onderwijs . Goede seksuele voorlichting aan tieners en kinderen. Leer ze ook hoe ze respect voor elkaar kunnen hebben.

Tot slot, kun je ons vertellen waar je in de stemming voor komt? Wat wind je op? En wat zijn de suggesties voor je zussen die er zijn?

Er ontstaat chemie als ik me gerespecteerd, beschermd en veilig voel. Mijn suggestie voor mijn zussen daarbuiten is om zelfverzekerd te zijn en te chillen ~

#justlikeyou the oh collectief & sakura chan shanghai

Volg Sakura op Instagram

🧚‍♀️ Meer Just Like You-artikelen 🧚‍♀️

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.