Sex Toys Voor Vrouwen: Jouw Ideale Vibrator Guide

Sex Toys Voor Vrouwen: Jouw Ideale Vibrator Guide

De wereld van genot en opties om een orgasme te bereiken zijn eindeloos, maar een met een vibrator en sex toys kom je er toch wel het makkelijkst. Met een vibrator leer je meer over je eigen lichaam dan wat je van jouw biologiedocent hebt kunnen meekrijgen. 

Wat voor vibrator moet ik kiezen? 

We begrijpen dat het overweldigend kan zijn zodra je een sex shop binnenwandelt, of zelfs wanneer je online voor sex toys shops. Wat is het verschil tussen een bunny, strap-on en clitorisvibrator in hemelsnaam?!

Vrees niet - wij hebben bij The Oh Collective een uitgebreide "Vibe Guide" voor jou samengesteld zodat jij de juiste vibrator weet te kiezen voor jouw wensen en behoeftes. 

Vibrators voor beginners

Stel jezelf eerst deze vragen:

  1. Op welke plek op mijn lichaam vind ik het fijnst om gestimuleerd te worden?
  2. Houd ik van sensaties over bredere plekken op mijn lichaam of vind ik gerichte stimulatie prettiger? 
  3. Wil ik een sex toy alleen, of samen met iemand gebruiken?

The Oh Collective's Vibrator Guide 

Optie 1: Clitorisvibrators voor extern gebruik

Onderzoek toont aan dat tijdens sex de meeste vrouwen geen orgasmes krijgen door alleen penetratie. Een studie suggereert dat minder dan 20% van alle vrouwen hun hoogtepunt bereiken.  

“Het makkelijkste type orgasme voor een vrouw is door de clitoris te stimuleren. Dit komt doordat de clitoris een lichaamsdeel is met de grootste dichtheid van zenuwuiteinden. Zodra de clitoris gestimuleerd wordt ervaart een vrouw genot”

Ontwikkelingspsycholoog en hoogleraar menselijke seksualiteit professor Zhana Vrangalova, PhD. 

Maak genot een prioriteit en schakel de clitoris vibrators in. Het vermogen om sneller tot een orgasme te komen maakt het verlangen naar meer alleen maar groter voor jou en jouw partner. 

Voor veelzijdigheid: The Oh Collective’s Pixie kan een breder gebied stimuleren. Daarbij geeft de keuze aan 5 vibraties en 3 intensiteiten, wat neerkomt op een totaal van 15 verschillende vibraties (!!). Pixie is daarbij waterafstotend en kan zo mee de douche in. Do we need to say more 😏?

Shop Pixie Hier

Wil je zeer gerichte stimulatie van de clitoris: probeer eens een clitoris vibrator die héél gericht te werk gaat, zoals de Senzi clitoris vibrator.

Wil je de meest populaire vibrator?: Seks-and-the-City’s-Samantha’s beste vriendin: De Wand.

Wil je het klein en simpel houden: Bullet vibrator bieden directe en nauwkeurige stimulatie die extern gebruikt kunnen worden. Deze kleine machines zijn sterk en werken met krachtige vibraties.

Vibrators met zuig-technologie

Deze speeltjes maken gebruik van luchtdruk-technologie om een intens zuiggevoel te creëren. Voor velen geeft dit hetzelfde gevoel als orale seks. 

Optie 2: Vibrators voor vaginaal en /of clitoraal gebruik

G-spot Vibrator

Laten we eerst eens kijken waar je G-spot zich bevindt: de G-plek voelt aan als een ribbelig sponsachtig stukje weefsel, 5 centimeter diep in de vagina, aan de kant van de buik. Dit weefsel vult zich met vocht naarmate je opwinding toeneemt. Je moet dus al opgewonden zijn voordat je dit gedeelte in je lichaam probeert te stimuleren. Probeer eerst opgewonden te raken door andere erogene zones te verkennen op je lichaam: dit zijn gebieden van het menselijk lichaam die meer gevoelig zijn dan andere plaatsen voor het opwekken van seksuele prikkels. 

Een G-spot vibrator is geweldig voor verkenning, clitoris-verkenning en penetratie. Vaak wordt een G-spot vibrator voor zowel clitorale stimulatie (extern, het "bobbeltje" boven je vagina) als vaginale stimulatie (penetratie) gebruik. 

Kit van The Oh Collective is een buigbare alleskunner die gebruikt kan worden voor zowel de clitoris en/of voor penetratie. Kit beschikt over het zachtste lichaamsvriendelijke materiaal, gemaakt van veilige siliconen en beschikt over verschillende intensiteiten om alle voorkeuren en ervaringsniveaus tegemoet te komen.

Shop Kit Hier

Optie 3: Combinatie Vibrators

Rabbit vibrators

Rabbit vibrators hebben twee "koppen": een voor penetratie, en de ander om jouw clitoris te stimuleren. Door 2 onderdelen van jouw vagina te stimuleren, maak je meer kans erop om een "blended orgasm" te ervaren. Zo'n gemengd orgasm kan sensationeel aanvoelen. 

Optie 4: Anale Vibrators

Anale vibrators of "anale pluggen" zijn geweldige hulpjes om seksuele sensaties en orgasmes nóg intenser te maken. Anale vibrators hebben een basis (het bredere gedeelte) zodat ze niet verdwalen of vast komen te zitten. 

💕💕💕

Tips voor tijdens het kiezen van vibrators

Gebruik altijd lichaamsveilige materialen

Kies altijd voor lichaamsveilige materialen. Materialen is een van de elementen waar niet op mag worden bezuinigd: of je nou een vibrator voor jezelf koopt of een vriend/-in, kies altijd voor het beste materiaal. 

Siliconen zijn het meest veilige materiaal. Ze zijn niet poreus, gemakkelijk schoon te maken, superzacht en lichaamsveilig.

Als je glijmiddel gebruikt (wat je zeker zou moeten doen!), zorg er dan voor dat je glijmiddel op waterbasis gebruikt. Siliconen speeltjes kunnen een slechte reactie hebben met glijmiddel op siliconen-basis (siliconen hechten zich aan siliconen, je speeltje kan dan in gelei veranderen en dat wil je natuurlijk voorkomen).

Alles op zijn tijd

Je hoeft niks te haasten. Het leukste aan dit allemaal is verkenning zelf. Neem de tijd, verken en vergeet zeker niet te genieten. 

Back to blog